در دیدار معاون وزیر علوم با هیئت آکادمیک ایتالیا، راههای گسترش همکاریهای علمی و فناوری بین دو کشور بررسی شد. - دانشگاه کوثر
در دیدار معاون وزیر علوم با هیئت آکادمیک ایتالیا، راههای گسترش همکاریهای علمی و فناوری بین دو کشور بررسی شد.
در دیدار معاون وزیر علوم با هیئت آکادمیک ایتالیا، راههای گسترش همکاریهای علمی و فناوری بین دو کشور بررسی شد.
در دیدار معاون وزیر علوم با هیئت آکادمیک ایتالیا، راههای گسترش همکاریهای علمی و فناوری بین دو کشور بررسی شد.
دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با دبورا سراکیانی استاندار استان فریولی و نیزجولیای ایتالیا و هیئت همراه دیدار و گفتو گو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کوثر و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در این دیدار که در محل این وزارتخانه برگزار شد، دکتر احمدی ضمن معرفی ظرفیتهای علمی کشور، بر گسترش همکاریهای علمی دانشگاهی در زمینههای علوم انسانی و اجتماعی، موزه و آثار باستانی، علوم طبیعی، مهندسی و فناوری اطلاعات و هنر بین دو کشور تأکید کرد.
دکتر احمدی در ادامه گفت: همکاری های علمی و فناوری با مراکز آموزش عالی ایتالیا برای ما دارای اهمیت زیادی است و به همین خاطر در سفری که دو سال پیش به ایتالیا داشتم از بسیاری از مراکز پژوهشی و تحقیقاتی این کشور بازدید کردم .
وی افزود: با توجه به انعقاد تفاهم نامه های مشترک با کشور ایتالیا، اکنون زمان تحقق بخشیدن به مفاد این تفاهمنامه ها از قبیل برگزاری نشست های مشترک اساتید و محققان دو کشور، حمایت از اعضای هیئت علمی برای انجام فرصت مطالعاتی و فوق دکترا، تبادل استاد و دانشجو، انجام تحقیقات و فعالیتهای علمی مشترک بویژه در زمینه پارکهای علم و فناوری و شرکتهای مستقر در پارکها است.
در ادامه سراکیانی استاندار استان فریولی ونیزجولیای ایتالیا با بیان اینکه زمینه خوبی برای همکاریهای ثمربخش بین مراکز تحقیقاتی دو کشور فراهم است اظهار داشت: بیشترین تمرکز مراکز تحقیقاتی ایتالیا در استان فریولی ونیزجولیا وجود دارد و این مراکز هم در سطح ملی و هم بینالمللی از اعتبار مطلوبی برخوردارند و با کمک وزارت علوم و تحقیقات ایتالیا توانستیم هماهنگی خوبی بین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه توانستهایم یک شبکه تحقیقاتی و دانشگاهی خوب را در این استان ایجاد کنیم تصریح کرد: دو دانشگاه تریسته و اودینه که از دانشگاههای خوب ایتالیا میباشند در این استان فعالیت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مراکز مهم ما مرکز تحقیقاتی تابش الکترون است و یکی از مراکز مهم اروپا در این زمینه علمی محسوب می شوند. دیگر مرکز این استان مرکز فیزیک نظری عبدالسلام است که از اعتبار بین المللی برخوردار است.
سراکیانی تصریح کرد: این مراکز تنها برخی از مراکز مهمی است که در استان فریولی ونیزجولیای در حال فعالیت هستند. یکی از اهداف مهمی که وزارت علوم و تحقیقات ایتالیا دنبال میکند این است که تکنولوژیهای نو را وارد صنعت کند و از طریق موسسات تحقیقاتی این تکنولوژیها را به شرکتها انتقال میدهیم.
وی گفت:این مراکز تحقیقاتی این امکان را برای ما فراهم آوردهاند که در زمینه نوآوری و فناوریهای نو برای شرکتها در سطح کشور ایتالیا رتبه نخست و در سطح اروپا نیز جایگاه 27 را کسب کنیم.
وی گفت: استان فریولی ونیزجولیا در حال امضای قرارداد ملی با وزارت علوم و تحقیقات ایتالیاست و این قرارداد جهت برقراری هماهنگی بین مراکز تحقیقاتی این استان است و دلیل آن نیز این امر است که این استان بر اساس قانون وزارت امور خارجه به ما این اختیار عمل را میدهد که به صورت مستقیم و بدون دخالت وزارت امور خارجه قراردادها را به طور مستقیم با مراکز تحقیقاتی کشورهای دیگر از جمله کرواسی، اسلوونی و صربستان منعقد کنیم.
وی افزود: به دلیل تمرکز بالای مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی در استان فریولی ونیزجولیا بسیاری از دانشجویان و اساتید ایرانی هم در مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای این استان به خصوص در شهر تریسته تحصیل کرده و فارغ التحصیل شده اند و هم اکنون تعداد زیادی از ایرانی ها در آنجا مشغول تحصیل و تحقیق هستند.
منبع:www.msrt.ir