اموزش-گروه های اموزشی- ریاضیات و کاربردها - دانشگاه کوثر
ریاضیات و کاربردها
ریاضیات علم نظم است و موضوع آن یافتن، توصیف و درک نظمی است که در وضعیتهای ظاهراً پیچیده نهفته است و ابزارهای اصولی این علم ، مفاهیمی هستند که ما را قادر میسازند تا این نظم را توصیف کنیم. همچنین میتوان گفت ریاضیات علم مدلدهی به سایر علوم نیز میباشد. یعنی زبان مشترک نظریات علمی سایر علوم، علم ریاضی میباشد و امروزه اگر علمی را نتوان به زبان ریاضی بیان کرد، علم نمیباشد.
اعضای هیأت علمی گروه ریاضیات و کاربردها | |
نام و نام خانوادگی: علیرضا مؤذن مدرک تحصیلی: دکتری ریاضی محض تخصص: آنالیز ریاضی مرتبه علمی: استادیار آدرس پست الکترونیکی: ar.moazzen@yahoo.com |
|
نام و نام خانوادگی: عمران توحیدی مدرک تحصیلی: دکتری ریاضی کاربردی تخصص: آنالیز عددی، کنترل بهینه مرتبه علمی: استادیار آدرس پست الکترونیکی: emrantohidi@gmail.com |
|
نام و نام خانوادگی: زهرا براتی مدرک تحصیلی: دکتری ریاضی محض تخصص: جبر مرتبه علمی: استادیار آدرس پست الکترونیکی: za.barati87@gmail.com |
|
نام و نام خانوادگی: الهام حسین زاده مدرک تحصیلی: دکتری ریاضی کاربردی تخصص: تحقیق در عملیات مرتبه علمی: استادیار آدرس پست الکترونیکی: e.hosseinzadeh@yahoo.com |
|
نام و نام خانوادگی: الهام بصیری مدرک تحصیلی: دکتری آمار تخصص: استنباط مرتبه علمی: استادیار آدرس پست الکترونیکی: elham_basiri2000@yahoo.com |
|
گرایشهای مختلف این رشته و اهداف آنها عبارتند از:
ریاضی کاربردی:
هدف از این شاخه تربیت افرادی است که با اندوخته کافی از دانش ریاضی، توانایی تحلیل کمی از مسائل صنعتی، اقتصادی و برنامهریزی را کسب نموده و توان ادامه تحصیل در سطوح بالاتر را داشته باشد.
ریاضی محض:
هدف از این شاخه ریاضی، تربیت متخصصان جامع در علوم ریاضی است که آمادگی لازم برای ادامه تحصیل در جهت اشتغال به پژوهش و نیز انتقال علم ریاضی در سطوح دانشگاهی را داشته باشند. آشنایی با تجزیه و تحلیل مسائل در قالب ریاضی و مدلسازی ریاضی نیز از اهداف دیگر شاخه ریاضی محض است.
آموزش ریاضی:
هدف از شاخه دبیری تربیت دبیران وکارشناسان متخصص آموزش ریاضی است که پاسخگوی نیازهای آموزش و پرورش کشور در سطوح پیشدانشگاهی باشند.
ماهیت رشته ریاضی:
بر خلاف تصور بعضی از افراد، ریاضیات یکسری فرمول و قواعد نیست که همیشه و در همهجا بتوان از آن استفاده کرد بلکه ریاضیات درست فهمیدن صورت مساله و درست فکر کردن برای رسیدن به جواب است و برای به دست آوردن این توانایی، دانشجو باید صبر و پشتکار لازم را داشته باشد تا بتواند حتی به مدت چندین ساعت در مورد یک مسأله ریاضی فکر کرده و در نهایت با ابتکار و خلاقیت آن را حل کند.
کاربرد ریاضی در علوم مختلف انکارناپذیر است. برای مثال مبحث آنالیز تابعی در مکانیک کوانتومی، کاربرد بسیاری زیادی دارد و یا در بیشتر رشتههای مهندسی معادله «لاپلاسین» که یک معادله ریاضی است، مورد استفاده قرار میگیرد. در جامعهشناسی نیز نظریه احتمال و نظریه گروهها نقش بسیار مهمی ایفا میکند. در کل باید گفت که همه صنایع، زیر ساخت ریاضی دارند و به همین دلیل در همه مراکز صنعتی و تحقیقاتی دنیا، ریاضیدانها در کنار مهندسان و دانشمندان سایر علوم حضوری فعال دارند و آنچه در نهایت ارائه میشود، نتیجه کار تیمی آنهاست.
آینده شغلی، بازار کار، درآمد:
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند پس از پایان تحصیلات، در ادارات دولتی برای مسؤلیتهایی که به نوعی با تجزیه و تحلیل مسائل سروکار دارند، در بخش خصوصی در اموری همانند طراحی سیستمها در امر بهینهسازی و بهرهوری، در بخش صنعت برای اموری همانند مدلسازیهای ریاضی و در آموزش و پرورش و سایر ارگانهای دولتی مسؤلیتهای متفاوتی را به عهده گیرند.
لازم به ذکر است که هرچقدر که شغل یک فرد تخصصیتر شود، میزان ریاضیاتی که لازم دارد، بیشتر میگردد.
برای مثال یک مهندس الکترونیک از آنالیز تابعی و فرآیندهای تصادفی استفاده میکند و یا یک برنامهریز پروژههای اقتصادی از مطالب پیشرفته آماری مانند سریهای زمانی، به عنوان ابزار کار یاری میگیرد. به همین دلیل امروزه تربیت متخصصان علم ریاضی، یعنی افرادی که قادر هستند ریاضیات مورد نیاز را آموزش داده و یا تولید کنند، اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که لازمه پیشرفت در تکنولوژی ، توجه به دانش ریاضی میباشد.
درسهای این رشته در طول تحصیل:
دروس مشترک بین گرایشهای ریاضی:
ریاضی، آنالیز، جبر، مبانی ریاضیات، آمار، معادلات دیفرانسیل، جبر خطی، مبانی هندسه، توابع مختلط، آنالیز عددی، مبانیکامپیوتر، گراف، نظریه معادلات دیفرانسیل، نظریه اعداد.
دروس تخصصی گرایش ریاضی محض:
جبر، آنالیز، هندسه موضعی، توپولوژی، هندسه دیفرانسیل.
دروس تخصصی گرایش ریاضی کاربردی:
تحقیق در عملیات، کنترل بهینه، آنالیز عددی، فرآیندهای تصادفی، ساختمان دادهها، سریهای زمانی، زبان برنامهنویسی پیشرفته.